Laatste editie: Juli 2017 HomeEditie overzicht › December 2015

 

special

Vrijwilligers voor vluchtelingen

Tal van vrijwilligers zetten zich in voor de vluchtelingen die sinds begin oktober bivakkeren in tentenkamp Heumensoord. Met voetbaltoernooien, hardloopwedstrijden en kinderactiviteiten trachten ze troost en structuur te bieden aan mensen in een ontheemde situatie. Wat drijft hen om zich belangeloos voor hun medemens in te zetten?

achtergrond

BankTracking aan de Waal

De Eerlijke Bankwijzer liet dit jaar onder andere zien dat de afgelopen vijf jaar Nederlandse banken minimaal 30 miljard dollar investeerden in fossiele-energiebedrijven. De onderzoeksresultaten van Eerlijke Bankwijzer kwamen tot stand in samenwerking met de Nijmeegse organisatie BankTrack.

cultuur

Syrische operavedette verovert Nijmegen

De uit Syrië afkomstige Shaza Hayek was tot voor kort een vedette in haar thuisland. Begin dit jaar werd haar de grond te heet onder de voeten. Ze verliet haar vaderland om zich in Nijmegen te vestigen. Haar artistieke carrière krijgt hierdoor een verrassende wending.

achtergrond

Participeren ten koste van wat?

Een kleine honderd klachten kreeg de SP binnen over misstanden bij de sociale werkvoorziening Breed. Vanwege de Participatiewet moet 85 procent van de 2200 socialewerkplaatsmedewerkers uitstromen naar een werkplek buiten Breed. Dat leidt tot de nodige spanningen.

recensies

Einfach Kurt is gewoon een heel goede artiest

Het Arnhems-Nijmeegse platenlabel Kroese Records is alweer toe aan zijn vierde release. Deze keer brengt het label een plaat uit van songschrijver Koert van Essen, die onder de nom de plume Einfach Kurt zijn tweede plaat Moths. aflevert.

opinie

Nijmeegse Zaken

Dijsselbloem teleurstellend als Sint


De natte droom voor Station Nijmegen


Doornroosje versus horecaondernemers centrum


Het Nimweegs weurd fan ’t juir

cartoon

Cartoon Freek Janssen

 

vooraf

Geld is niet het probleem

De lokale omroep N1 is weer gered. Waar het gemeentebestuur weinig voelde voor een nieuwe reddingsoperatie, intervenieerde de raad door in november unaniem een motie aan te nemen.

actueel

Nijmegen lichtend voorbeeld op klimaattop Parijs

Het is ernst met de opwarming van de aarde. Om het tij te keren, startte begin december in Parijs de klimaattop. „Enerverend”, aldus Harriët Tiemens, wethouder voor milieu in Nijmegen, die drie dagen voorafgaand aan de top aanwezig was.

actueel

Nijmeegse Île de la Cité mist vooralsnog allure

De vergelijking met Parijs kan ons fonkelnieuwe stadseiland (nog) niet doorstaan. Op het ogenblik is het vooral zand wat we zien. Pas als het water heel hoog stijgt, zal Veur-Lent echt een eiland zijn.

actueel

Kort & Bondig

 • Knikkerbaan bij Museumpark Orientalis
 • Festival Winterkost
 • Vertelling weet-ik-veel en breng me weet-niet-wat

braamsblik

Braams blik

recensies

Fotograaf Hans Gerritsen brengt de dans in beeld

Een photocall is een officiële uitnodiging aan fotografen om tijdens de generale repetitie van een nieuwe dansvoorstelling de dansers in actie te fotograferen. Deze aangelegenheid was voor fotograaf Hans Gerritsen (1951) de inspiratie voor de titel van zijn recent verschenen fotoboek, Photocall.

opinie

Dik Hout - NEC

Hoe Nijmeegs is NEC? Ja, de eerste letter verwijst naar Nijmegen, maar van de spelersselectie is welgeteld slechts één speler geboren in Nijmegen. En voor wie zo nodig anti-Vitesse of anti-Arnhem is: in de selectie zit ook een in Arnhem geboren speler.

 

Dit blad heeft je nodig!

Wil je je journalistiek ontplooien en ben je bereid je in te zetten om gezamenlijk een blad te maken? Kom dan onze redactie versterken!

Al meer dan een kwart eeuw vormt De Nijmeegse Stadskrant een uniek podium voor onafhankelijke journalistiek. Geheel gemaakt door betrokken vrijwilligers en met steun van sympathisanten.

Doordat we alles in eigen beheer doen, zijn er tal van gebieden waarop je je kunt ontwikkelen. Ervaring is niet vereist, inzet wel.

Dus: ben je gemotiveerd om je in te zetten voor een kwaliteitsmedium en ben je ten minste twee dagdelen per week beschikbaar, stuur dan een e-mail naar redactie@denijmeegsestadskrant.nl.

Opvallen bij de geïnteresseerde Nijmeegse lezer?

Adverteer dan in De Nijmeegse Stadskrant!

 • oplage 12.500 exemplaren
 • op meer dan 220 locaties in Nijmegen verspreid
 • voordelige tarieven
 • gemaakt door enthousiaste, gekwalificeerde vrijwilligers
 • geen advertentie voorhanden? Wij helpen u gratis met de opmaak

Geïnteresseerd? Neem contact op!
E-mail: redactie@denijmeegsestadskrant.nl
Tel: 024 - 38 88 507

 • De Nijmeegse Stadskrant
 • Postbus 265, 6500 AG Nijmegen
 • tel: 024 - 388 85 07
 • redactie@denijmeegsestadskrant.nl