Laatste editie: Juli 2017 HomeEditie overzicht › December 2013

 

vooraf

Nieuwe website

Sinds 19 februari is onze nieuwe website operationeel. Ondanks uitvoerige tests blijft het mogelijk dat er nog fouten aanwezig zijn. Deze worden zo spoedig mogelijk verholpen.

Mocht u een fout vinden dan stellen wij het zeer op prijs als u het ons laat weten.

vooraf

ME-mannetje vernield

Het is dan toch gebeurd. Het laatst overgebleven zogeheten ME-mannetje, dat zich op de muur bevindt waar de Piersonstraat aansluit op de Karrengas, is anderhalve maand terug danig verminkt. Een naïeve street-artartiest vond het blijkbaar nodig daar met een spuitbus nogal knullig felgroene contouren en een smiley op aan te brengen.

braamsblik

Braams blik

actueel

Kort & Bondig

  • Kerstuitvoering Orientalis
  • Santa Run 2013
  • Korte Films in LUX
  • Nieuw in de Vasim

vooraf

Derde plaat De Staat

Opnieuw positieve ontwikkeling eigen geluid
Bij turner Epke Zonderland hoort de vaste uitspraak: ’Hij staat, hij staat!’ Dit kun je ook zeggen van de derde plaat van de Nijmeegse rockband De Staat. Want op de nieuwe plaat I_Con laat de band horen een herkenbaar groepsgeluid te hebben ontwikkeld. I_Con staat. Als een huis.

opinie

dik hout - Falende democratie

Op papier mag de gemeenteraad dan wel de baas zijn, de praktijk is anders. Dit komt weer eens scherp naar voren in het aanbevelenswaardige boekje ’De gemeenteraad heeft geen toekomst’, geschreven door Jasper Loots en Piet-Hein Peeters, die beiden in Nijmegen studeerden.

opinie

Nijmeegse Zaken

Nadat we er ruim een half jaar vol bewondering naar mochten kijken, kunnen we eindelijk naar hartenlust gebruikmaken van De Oversteek. Als eerbetoon is de brug vernoemd naar de heldhaftige oversteek door geallieerden op deze plek over de Waal in september 1944. De officiële opening is afgelopen 23 november verricht door enkele oorlogsveteranen die destijds in rubberbootjes de oversteek maakten. Hierna was de brug op zaterdagavond en zondag het exclusieve domein voor fietsers en voetgangers, die in groten getale gebruikmaakten van de mogelijkheid om de nieuwe Nijmeegse aanwinst te verkennen.

 

Dit blad heeft je nodig!

Wil je je journalistiek ontplooien en ben je bereid je in te zetten om gezamenlijk een blad te maken? Kom dan onze redactie versterken!

Al meer dan een kwart eeuw vormt De Nijmeegse Stadskrant een uniek podium voor onafhankelijke journalistiek. Geheel gemaakt door betrokken vrijwilligers en met steun van sympathisanten.

Doordat we alles in eigen beheer doen, zijn er tal van gebieden waarop je je kunt ontwikkelen. Ervaring is niet vereist, inzet wel.

Dus: ben je gemotiveerd om je in te zetten voor een kwaliteitsmedium en ben je ten minste twee dagdelen per week beschikbaar, stuur dan een e-mail naar redactie@denijeegsestadskrant.nl.

  • De Nijmeegse Stadskrant
  • Postbus 265, 6500 AG Nijmegen
  • tel: 024 - 388 85 07
  • redactie@denijmeegsestadskrant.nl