Laatste editie: Juli 2017 HomeDecember 2015 › Kort & Bondig

Kort & Bondig

Knikkeren, wie is er niet groot mee geworden? Jelle Bakker (32) is er zo door gefascineerd, dat hij knikkerbanen bouwt. Deze winter is zijn negentig meter lange kerstknikkerbaan met duizend knikkers te zien in Museumpark Orientalis. Onderweg razen de knikkers door een verlicht kerstdorp en passeren ze een bellenbaan met honderd fietsbellen. Aan het eind van de rit brengt een lopende band de knikkers omhoog, zodat het spektakel opnieuw kan beginnen. Alles gaat automatisch, dus zelf knikkeren is er helaas niet bij. De kerstknikkerbaan maakt deel uit van het Feest van Licht en is in het museumpark te zien van 12 december tot en met 3 januari. Entree 7,50 euro voor volwassenen en 5,00 euro voor kinderen tot en met 15 jaar.

— & —

Ga naar weet-ik-veel en breng me weet-niet-wat. Onder die opmerkelijke titel vertelt Godfried Beumers over de huidige donkere en boosaardige tijden. Leidraad daarbij is het gelijknamige sprookje van Aleksandr Afanasa’ev, een Russische negentiende-eeuwse schrijver van boosaardige sprookjesverhalen. Niet geschikt voor kinderen. Wel voor u? Ga dan op donderdagavond 24 december om 20.00 uur naar Galerie De Natris aan de Van Dulckenstraat 20 in Nijmegen, entree 12,50 euro.

— & —

Als tegenhanger van alle zomerfestivals organiseert cultuurspinnerij De Vasim een festival in de winter: Winterkost. Van Tweede Kerstdag tot en met oudjaar zijn er elke dag festiviteiten in de voormalige fabriek. Naast theater, muziek en literatuur zijn er stamppotten, broodjes worst (ook vegetarisch) en erwtensoep. Literatuurfestival Wintertuin is present met de talkshow Club Debuut. In de middag zijn er kinderactiviteiten, waaronder smaaklessen van topkok Pierre Wind. Het programma wisselt per dag, dat geldt ook voor de entreeprijs. De entree op deze dagen varieert van 3 euro tot 25 euro voor het Fuif = IN! feest op oudejaarsavond. Al met al, alles voor een spannende winterbeleving. Nu moet het alleen nog gaan vriezen.

tekst: Gabriëlla Hendriks & Erik Janssen

[Reageren op dit artikel? Neem contact op met de redactie via het contactformulier]
 

Social Media:

Laatste editie:

  • De Nijmeegse Stadskrant
  • Postbus 265, 6500 AG Nijmegen
  • tel: 024 - 388 85 07
  • redactie@denijmeegsestadskrant.nl