Laatste editie: Juli 2017 HomeOktober 2015 › Kort & Bondig

Kort & Bondig

Op vrijdag 16 oktober vindt dansavond Mute #7 plaats in de Onderbroek. Wat dat inhoudt? Deep-house en pulled tofu sandwiches. Veganistisch verantwoord dus. Voor wie zich die avond extra wil laten verwennen, is er een platina vippakket beschikbaar met glutenvrije drankjes en een massage van Erich: „Wenn du bei mir nicht entspannst, entspannst du nirgendwo.” Aan de deur is een donatie voor Stichting Gast welkom. 16 oktober, 22.00 uur, Tweede Walstraat 19.

— & —

In 1273 ingewijd als een bescheiden, laat-Romaanse kerk op de Hundisberg, in de eeuwen daarna fraai uitgebouwd: de Stevenskerk heeft een bewogen geschiedenis achter de rug. Hoe de kerk – die in 1591 in handen van de protestanten kwam – haar huidige vorm kreeg, is te horen op zondag 18 oktober. Die dag verzorgen vrijwilligers van de Stevenskring om 14.00 uur een rondleiding waarin de bouwhistorie van de kerk centraal staat. Een bijdrage van 2 euro in het offerblok wordt op prijs gesteld.

— & —

Op een verlaten Toscaanse berg bouwt de Italiaanse fotograaf Paolo Ventura een eigen wereld. In zelf ontworpen en geschilderde decors dwalen personages schijnbaar doelloos rond of verdwijnen ze langzaam uit het beeld. Zo ontstaan er geënsceneerde fotoreportages die op subtiele wijze de wreedheid van de oorlog tonen. Van 17 oktober tot 11 januari 2016 is het werk van deze internationaal vermaarde fotograaf te zien op de tentoonstelling Un mondo infinito in museum Het Valkhof. Entree voor volwassenen 9 euro.

— & —

Onder de duizenden Syriërs die naar Nederland zijn gevlucht, bevindt zich een illustere zangeres: Shaza Hayek. Zij studeerde klassiek-Arabische muziek aan het conservatorium van Damascus en woont sinds enkele maanden in Nijmegen. Op 11 oktober geeft zij samen met R-chestra en het Nijmeegs Strijkersgilde twee benefietconcerten voor Syrische vluchtelingen. Naast klassiek-Arabische zangstukken brengt Hayek meer Westers getinte, Arabische liederen ten gehore en zingt ze op soefi-muziek. Beide optredens zijn in de Thiemeloods in Bottendaal. Aanvang 11.00 uur en 15.00 uur, entree 12,50 euro in de voorverkoop, 15 euro aan de kassa.

— & —

In het maartnummer van De Nijmeegse Stadskrant stond een Vooraf over de gevaren van het te sluiten vrijhandelsverdrag TTIP tussen de Europese Unie en de Verenigde Staten. Op 10 oktober is er in Berlijn een massademonstratie tegen dit verdrag, dat investeerders bescherming belooft als ze hun winst bedreigd zien worden door sociale of milieu-maatregelen van democratisch gekozen volksvertegenwoordigers. 10 oktober, Berlijn, 12.00 uur, Washingtonplatz, vóór het centraal station. Berlijn te ver weg? Ook in Amsterdam is een demonstratie, 13.00 uur, op het Jonas Daniël Meijerplein.

[Reageren op dit artikel? Neem contact op met de redactie via het contactformulier]
 

Social Media:

Laatste editie:

  • De Nijmeegse Stadskrant
  • Postbus 265, 6500 AG Nijmegen
  • tel: 024 - 388 85 07
  • redactie@denijmeegsestadskrant.nl