Laatste editie: Juli 2017 HomeJuli 2015 › Dik Hout - Longvandalen

Dik Hout - Longvandalen

Dik Hout

Longvandalen. Daar kun je de ernstig vervuilende tweetaktscooters en -brommers terecht mee aanduiden. Bij een stoplicht wachten achter zo’n vuilspuiter is een aanslag op je gezondheid. Dit bleek vorig jaar mei uit een studie in het wetenschappelijke tijdschrift Nature. Een dergelijke scooter is qua fijnstofuitstoot 20 tot 2700 (!) keer vervuilender dan een bestelbus.

Al in 2008 wees een onderzoek van de Universiteit Utrecht uit dat brommers en scooters meer ultrafijn stof uitstoten dan vrachtauto’s. Fietsers ademen daar extreem veel van in als zo’n longvandaal passeert. Daarnaast stoten scooters veel van het kankerverwekkende benzeen uit.

Als er geen maatregelen komen, verwacht de Europese Commissie dat luchtverontreiniging veroorzaakt door scooters in 2020 groter is dan die van al het andere straatverkeer samen.

Ondertussen laat de landelijke overheid het flink afweten. De Bovag voert tot nu toe een succesvolle lobby tegen een verkoopverbod. Dealers staan niet te springen om elektrische scooters te verkopen omdat ze daaraan minder verdienen. Elektrische motoren zijn namelijk relatief onderhoudsvrij doordat er nauwelijks bewegende delen in zitten.

Hoewel de stadsregio Arnhem–Nijmegen veruit het schoonste openbaar busvervoer van Nederland heeft, doen enkele longvandalen dat teniet.

Steeds meer steden stellen milieuzones in om oude vervuilende diesels te weren, maar longvandalen blijven buiten schot. Terwijl onderzoekers in het tijdschrift Nature juist het aanpakken van longvandalen zien als een kosteneffectieve maatregel voor schonere lucht. Alles pleit ervoor om een milieuzone in te stellen voor deze fijnstofkanonnen en alleen nog elektrische scooters en brommers toe te laten in onze stad. Want viertaktmotoren zijn evenmin schoon: volgens een studie van TNO uit 2013 blijken die bijna altijd de Europese uitstootnormen te overschrijden.

Ooit bond GroenLinks in Nijmegen de strijd aan tegen de aso-bak met de pompeuze koeienvanger. Daarop volgde een staaltje campagne-journalistiek vanjewelste door De Gelderlander, die het opnam voor de in het Wegener-concern adverterende autobedrijven. Maar GroenLinks zette wel een probleem op de landelijke, en later, Europese kaart. En is door de geschiedenis in het gelijk gesteld.

Er zijn genoeg alternatieven voor vervuilende motoren, stelt de Utrechtse GroenLinks-wethouder Lot van Hooijdonk, die nu het voortouw neemt in de aanpak van longvandalen. Alle reden voor de Nijmeegse GroenLinks-wethouder Harriët Tiemens, die Duurzaamheid en Mobiliteit in haar portefeuille heeft, om als de wiedeweerga bij haar collega langs te gaan.

Over twee jaar wordt hier het grootste fietscongres ter wereld gehouden: Velocity. Laat Nijmegen zich dan presenteren als de eerste stad waar fietsers gevrijwaard zijn van longvandalen!

[Reageren op dit artikel? Neem contact op met de redactie via het contactformulier]
 

Social Media:

Laatste editie:

  • De Nijmeegse Stadskrant
  • Postbus 265, 6500 AG Nijmegen
  • tel: 024 - 388 85 07
  • redactie@denijmeegsestadskrant.nl