Laatste editie: Juli 2017 HomeDecember 2014 › Kort & Bondig

Kort & Bondig

Hoera, het is nog prettiger wandelen op natuurroute N70! De wandelroute, vernoemd naar het jaar van aanleg, wordt door fervente wandelaars en hardlopers bestempeld als een van de mooiste in Nederland. Qua vergezichten scoorde de route altijd al uitmuntend, maar de bewegwijzering was een drama. Tot recentelijk dus. Bij nieuwe wegwijzers hoort een nieuw wegwijsboekje. Dat is voor 1,50 euro verkrijgbaar bij o.a. VVV Rijk van Nijmegen, Restaurant de Duivelsberg in Berg en Dal en hotel-restaurant ’t Spijker in Beek-Ubbergen. Die laatste twee etablissementen zijn tevens startpunten van de N70. Verdwalen op de N70 is er niet meer bij, ver dwalen kan nog altijd. Wandel ze!

— &—

Kunst kijken in de schouwburg? Dat kan tijdens de amateurkunstmanifestatie die tot en met vrijdag 2 januari wordt gehouden in de Stadsschouwburg. Enkele steekwoorden van wat er te bewonderen is: abstract en figuratief, 2D en 3D, klassiek en hedendaags. Wat dat concreet inhoudt? Onder andere Afrikaanse en Ierse vergezichten, uitbundige aquarellen met bloemen, en met vosjes, de nachtwacht anno 2014, een manshoge, kleurrijk geschilderde Bruce Springsteen, fluffy wasbeertjes op olieverf en een vogelnestachtige installatie, gemaakt van onder andere wrakhout. Juist. Niet te omschrijven dus, gewoon ondergaan al die kunst. Vanwege de jubileumeditie, de manifestatie wordt voor de vijfentwintigste keer gehouden, reikt de Stadsschouwburg naast een eerste en een tweede prijs ook een eervolle vermelding uit. “Voor die kunstenaar die echt iets bijzonders heeft gemaakt. Of iets dat daarop lijkt”, aldus Irene Verkuijl, die de expositie heeft ingericht. De expositie is, met uitzondering van feestdagen, te bezichtigen op maandag tot en met vrijdag van 09.30 tot 16.45 uur.

— &—

13 december, na zonsondergang, vindt er een bijzondere hardloopwedstrijd plaats in een uniek decor. Museumpark Orientalis is dan geheel verlicht met duizend lampjes en feeëriek kaarslicht en organiseert, heel toepasselijk, het Licht Loopje. Dat voert dwars door het park. Met de opbrengsten van het evenement worden de dierenverblijven opgeknapt. De ezeltjes verhuizen binnenkort namelijk naar een andere plek in het park en hun nieuwe verblijven zijn hoognodig aan renovatie toe. Wordt er genoeg geld opgehaald, dan kan Orientalis zelfs zijn kamelen terughalen. Die zijn destijds, vanwege bezuinigingen, ondergebracht bij een kamelenboer. Maar altijd bestond de wens om de bultbeesten weer in het park te laten rondsloffen. Maakt u het mogelijk? Inschrijven voor het Licht Loopje kan via www.feestvanlicht.nl. Eigen (hoofd)verlichting meenemen, is raadzaam. De loper met de meeste originele lichtuitdossing wint een fraaie prijs. Maximaal 777 deelnemers kunnen meedoen, startgeld bedraagt € 7,77.

[Reageren op dit artikel? Neem contact op met de redactie via het contactformulier]
 

Social Media:

Laatste editie:

  • De Nijmeegse Stadskrant
  • Postbus 265, 6500 AG Nijmegen
  • tel: 024 - 388 85 07
  • redactie@denijmeegsestadskrant.nl