Laatste editie: Juli 2017 HomeEditie overzicht › Oktober 2015

 

special

Nieuw oud is niet lelijk

Van Nijmegen-Noord tot de Handelskade. In de afgelopen jaren hebben heel wat oude panden een nieuwe bestemming gekregen, mede gestimuleerd door de gemeente. Steeds vaker blijven gebouwen overeind die bepalend zijn voor het beeld van de stad of die een tijdsgeest vertegenwoordigen. Wat gebeurt er vandaag de dag in die nieuwe oude panden en welke verhalen gaan erachter schuil?

welzijn

Ouderen missen de bus

Eenzaamheid onder ouderen aanpakken met huiselijke ontmoetingen in een SRV-wagen. Op dat idee kwamen Alice Pleiter en Karen van Kordelaar. Samen met enkele vrijwilligers richtten zij een winkelbus in als huiskamer. Zij trokken met de bus de wijk in om ouderen ertoe te bewegen hun huis uit te komen. Een jaar en een kleine honderd bijeenkomsten later staat de bus op stal.

achtergrond

Wat wilt u weten van uw wijk

Stel, u bent een inwoner van de gemeente Nijmegen, geïnteresseerd in uiteenlopende informatie over uw woonplaats. U hebt vragen over de criminaliteitscijfers, de leefbaarheid van uw wijk, mobiliteit, het dichtstbijzijnde kinderdagverblijf, maar u wilt ook weten waar die bijzondere, monumentale boom staat. Met het steeds toegankelijker worden van de zogeheten Open Data wordt u op uw wenken bediend. Goed nieuws dus, of… toch niet?

recensies

Nieuwe cd Fruit of the Original Sin klinkt inktzwart

De Nijmeegse rockband Fruit of the Original Sin brengt na vijf jaar zijn tweede plaat genaamd The Black Lodge uit. Wat direct opvalt, is het donkere en nogal boze geluid. De directheid, kilheid en opgefoktheid zijn niet besteed aan tere zieltjes en liefhebbers van zomerse zwijmelmuziek.

opinie

Nijmeegse Zaken

De Ig Nobelprijs, huh?


Groesbeek sluit net aangelegd fietspad


De zweep van Workfast


Stonegate plein 1944

cartoon

Cartoon Freek Janssen

 

actueel

Koudwatervrees in Dukenburg

Toen de gemeente Nijmegen in 2013 opperde om Sportfondsenbad Dukenburg te sluiten, was de wijk te klein. Inmiddels is het twee jaar later en spreekt directeur Heino Jacobs van exploitant Sportfondsen zich in De Gelderlander van 10 juli uit voor sluiting van het zwembad. Wat is er van de plannen voor zelfbeheer in Dukenburg terechtgekomen? Of stevent het zwembad toch af op een sluiting?

vooraf

Braams blik

actueel

Je recht halen wordt een luxe

Kunt u straks nog naar een rechter? Door nieuwe bezuinigingen op de rechtsbijstand wordt dit voor mensen met een laag inkomen in elk geval steeds lastiger. De bezuinigingen leiden zo tot een aantasting van een van de pijlers van de democratische rechtsstaat: het recht op toegang tot de rechter.

vooraf

Pleinplaveiselpoging II (of III?)

Voor wie het was ontgaan: het rampzalige plaveisel van Plein 1944 wordt vervangen. Geschatte kosten: 350.000 euro.

actueel

Kort & Bondig

 • Tentoonstelling Un mondo infinito
 • Benefietconcerten voor Syrische vluchtelingen
 • Dansavond Mute #7
 • Massademonstratie tegen TTIP
 • Rondleiding Stevenskerk

recensies

Nijmeegs kleinkunstduo Voor Galg en Rad debuteert alleraardigst

Het nog relatief jonge Nijmeegse duo Voor Galg en Rad bestaat uit zangeres Alette Ouwens en zangeres-pianiste Marlies van der Burgh. Het debuut In zak en as brengt het Nederlandse kleinkunstgenre weer onder de aandacht.

opinie

Dik Hout - Schaamte

Als Nederlander bekruipt je echter een gevoel van schaamte dat tijdens het vluchtelingendebat de politieke pyromaan Weert Gilders met zijn nep-blonde haren de Tweede Kamer een nep-parlement noemt, en vervolgens flink stijgt op de politieke barometer.

 

Dit blad heeft je nodig!

Wil je je journalistiek ontplooien en ben je bereid je in te zetten om gezamenlijk een blad te maken? Kom dan onze redactie versterken!

Al meer dan een kwart eeuw vormt De Nijmeegse Stadskrant een uniek podium voor onafhankelijke journalistiek. Geheel gemaakt door betrokken vrijwilligers en met steun van sympathisanten.

Doordat we alles in eigen beheer doen, zijn er tal van gebieden waarop je je kunt ontwikkelen. Ervaring is niet vereist, inzet wel.

Dus: ben je gemotiveerd om je in te zetten voor een kwaliteitsmedium en ben je ten minste twee dagdelen per week beschikbaar, stuur dan een e-mail naar redactie@denijmeegsestadskrant.nl.

Opvallen bij de geïnteresseerde Nijmeegse lezer?

Adverteer dan in De Nijmeegse Stadskrant!

 • oplage 12.500 exemplaren
 • op meer dan 220 locaties in Nijmegen verspreid
 • voordelige tarieven
 • gemaakt door enthousiaste, gekwalificeerde vrijwilligers
 • geen advertentie voorhanden? Wij helpen u gratis met de opmaak

Geïnteresseerd? Neem contact op!
E-mail: redactie@denijmeegsestadskrant.nl
Tel: 024 - 38 88 507

 • De Nijmeegse Stadskrant
 • Postbus 265, 6500 AG Nijmegen
 • tel: 024 - 388 85 07
 • redactie@denijmeegsestadskrant.nl