Laatste editie: Juli 2017 HomeDecember 2016 › Kort & Bondig

Kort & Bondig

Wie meer wil weten over ecologisch wonen in gezamenlijk verband en meteen een goede film wil zien, kan op 18 december naar theater De Molen in Beuningen voor de film Kollektivet. In het voorprogramma vertellen Hanneke Beld en Mare Nynke Zijlstra van de Initiatiefgroep Ecologisch Wonen Nijmegen (Iewan) over het leven in groepsverband, het thema van de film. Regisseur Thomas Vinterberg weet waarover hij spreekt. De Deense regisseur, bekend van Festen, Jagten en Engelstalige uitstapjes als Far from the Madding Crowd, is zelf opgegroeid in een commune. Hij verklaart er veel bier en genitaliën te hebben gezien en ook het nodige leed, maar vooral de warmte en de verbintenis bleven hem het meeste bij. Kollektivet is na Submarino en Jagten de derde samenwerking van regisseur Vinterberg met scenarioschrijver Tobias Lindholm. Zondag 18 december om 19.30 uur in theater De Molen, Molenstraat 54 in Beuningen. Entree 8,50 euro, 7,50 euro in de voorverkoop.

— & —

Voor wie eens lekker lang wil doorzakken op Tweede Kerstdag organiseert Waalhalla iets bij­zonders. Om 22.00 uur begint het feest The -S-Xperience presents the Christmas Cuckoo. Psychedelische en progressieve trancemuziek. Dat u het maar weet. Op 26 december dus, van 22.00 uur tot 06.00 uur, tickets 15 euro in de voorverkoop. Locatie: Waalhalla, Winselingseweg 12.

— & —

Wat weet u nog van het afgelopen jaar? Wie haalden het nieuws met sportprestaties, wie schreef een bestseller, wie belandde in de goot na een succesvolle muziekcarrière? Test uw kennis bij de Incognitief Eindejaarsquiz in café Van Ouds. Inschrijven kan via www.incognitief.nl/pubquiz, inschrijfkosten bedragen 2 euro per persoon. Woensdag 28 december om 20.00 uur in café Van Ouds, Augustijnenstraat 33.

— & —

Een alternatief voor 28 december is het Friends First Fest in De Onderbroek. Optredens van Antillectual, Bitter Grounds, Ravenna en The Unsinkable. En met een speciaal biertje dat Katjelam en De Gifbeker hebben gebrouwen. Opbrengst van de verkoop van deze biertjes gaat naar Viva con Agua de Sankt Pauli. Deze organisatie voert campagne voor schoon drinkwater voor iedereen. Het feest begint om 20.00 uur, locatie: De Onderbroek, Tweede Walstraat 19.

— & —

Over naar plastic. Vanaf 10 december gaat Museum Het Valkhof uitgebreid in op dit spul. In de jaren vijftig werd plastic met veel enthousiasme omarmd. Sindsdien heeft het in hoog tempo andere materialen vervangen. Makkelijker te bewerken dan hout en lichter dan glas en metaal. Plastic wordt gebruikt voor uiteenlopende dingen zoals speelgoed, frietbakjes en elpees, maar ook voor medische hulpmiddelen en als hygiënisch verpakkingsmateriaal. Naast het groeiende aantal toepassingen van plastic is er de laatste decennia veel aandacht voor de schadelijke effecten. Het wordt gemaakt van aardolie, een fossiele brandstof die ooit opraakt. Daarnaast bevat plastic soms giftige stoffen, is het lastig te recyclen en nauwelijks afbreekbaar. Wat kunnen we doen om de schadelijke effecten van plastic te beperken? De kunstprojecten Out to sea? en Liquid Mountain belichten deze vraag vanuit verschillende invalshoeken.

[Reageren op dit artikel? Neem contact op met de redactie via het contactformulier]
 

Social Media:

Laatste editie:

  • De Nijmeegse Stadskrant
  • Postbus 265, 6500 AG Nijmegen
  • tel: 024 - 388 85 07
  • redactie@denijmeegsestadskrant.nl