Laatste editie: Juli 2017 HomeOktober 2016 › Kort & Bondig

Kort & Bondig

Hoe oud is Nijmegen precies? Hoeveel Romeinen hebben hier eigenlijk rondgelopen? In welk jaar won NEC de Champions League? In de oudste stad van het land mag een geschiedenisquiz niet ontbreken. Ga de strijd aan en test jouw kennis van de Nijmeegse geschiedenis tijdens de Grote Nijmeegse Geschiedenisquiz 2016. Deelname is gratis. Vorm van tevoren een eigen team of sluit je ter plekke aan. Zaterdag 15 oktober om 17.00 uur in LUX.

— & —

Honderd jaar geleden opende de Openbare Leeszaal en Boekerij Nijmegen voor het eerst haar deuren. Destijds was er geen radio of televisie, lazen weinig mensen de krant en waren boeken onbetaalbaar. De meeste mensen stonden ver af van het boek. In het hele land werden openbare bibliotheken opgericht, zodat volwassenen en kinderen de gelegenheid hadden zich door lezen te verheffen. Historicus Rob Wolf vertelt over de ontwikkeling van de bibliotheek Nijmegen op zondag 16 oktober om 14.00 uur. Locatie: Bibliotheek De Mariënburg.

— & —

De zaterdagavond beginnen met een biologisch biertje, een kampvuur en een gevarieerd kunstzinnig programma? Dat kan bij het best bewaarde geheim ten noorden van de Waal. Strosessie is het tweemaandelijkse kunst-cultuuravondje van de ecologische woongemeenschap Iewan-Strowijk. Tussen de strobalen, bergen kussens en bij elkaar geraapte banken luister en kijk je naar het nieuwste talent in de muziek, dans, poëzie of theater. Zaterdag 29 oktober om 20.30 uur. Locatie De Kleine Wiel, Karl Marxstraat 101 te Lent. Entree is gratis.

— & —

Zin in een rock-’n-rollfeest, Captain Ortegastijl? Het Groot Ortegisch Feest komt eraan: livemuziek van Einfach Kurt, Herpes Uit Salou, Ik En Simon en Captain Ortega. Maar ook dj’s, die muziek van Slayer tot Kelly Clarkson draaien. En daar houdt het niet op: wat te denken van een karaokebeachparty, shotjes van House of Heels, en eten van Frits en Fruitig. Rock-’n-roll op het scherp van de snede. Geen lieftallige luisterliedjes, maar vuisten in de lucht en meebrullen! Vrijdag 14 oktober in De Onderbroek, Tweede Walstraat 19, om 21.00 uur.

— & —

Nieuwsgierig hoe al die appjes en programma’s in elkaar zitten? In de workshop Leren programmeren met Scratch krijg je de basisprincipes van programmeren onder de knie. Programmeren is een belangrijke vaardigheid in deze tijd van internet en automatisering. Het lijkt ingewikkeld, maar er bestaat gelukkig een programma dat werkt als een puzzel, waarvoor je geen moeilijke studie hoeft te volgen om al snel tot een leuk resultaat te komen. Dat programma heet Scratch. Deze workshop wordt meerdere malen door de Bibliotheek Gelderland-Zuid aangeboden, bijvoorbeeld op maandag 17 oktober om 15.30 uur in de Bibliotheek Malden.

[Reageren op dit artikel? Neem contact op met de redactie via het contactformulier]
 

Social Media:

Laatste editie:

  • De Nijmeegse Stadskrant
  • Postbus 265, 6500 AG Nijmegen
  • tel: 024 - 388 85 07
  • redactie@denijmeegsestadskrant.nl