Laatste editie: Juli 2017 HomeJuli 2015 › Kort & Bondig

Kort & Bondig

Nieuwsgierig naar waar vroeger de gekken huisden of waar de veroordeelden werden geradbraakt en gevierendeeld? Ontdek dan de verholen kanten van de Nijmeegse binnenstad met vrijwilligersorganisatie Gilde Nijmegen. Op 14 en 28 juli organiseert zij de stadswandelingen ‘Verborgen Plekken’ die u laat kennismaken met het duistere verleden van de stad. De wandelingen leiden u onder andere langs het Cellebroedershuis aan de St. Anthoniusplaats en de kelders van het stadhuis, waar er vroeger lustig op los werd gemarteld. De wandelingen starten beide dinsdagen om 14.00 uur bij de ingang van museum Het Valkhof. Meewandelen en huiveren kost 4 euro p.p.

— & —

Verweggistan, waar ligt dat eigenlijk? Normaal komen landen met ‘-stan’ in de naam alleen in het nieuws als er gevechten uitbreken of een lokale dictator iets vreemds doet, dan wel in de Donald Duck. Daardoor zijn de ‘stans’ als Turkmenistan, Oezbekistan, Kazachstan en Tadzjikistan de meest onbekende landen van ons continent. Om kennis te maken met de rijke cultuur van deze voormalige Sovjetrepublieken, is er de Turkmeense volksdag op zondag 23 augustus bij Museumpark Orientalis. Op het programma staan onder andere proeverijen, ambachten, lezingen en henna schilderen. Deuren open vanaf 11.00 uur, entree 9,50 euro.

— & —

Hoewel Shindig deze zomer geen rock-’n-rollfestival organiseert, valt er toch wat te rocken. En wel onder de Waalbrug tijdens Cultureel Terras De Kaaij. Voor het derde jaar op rij spelen diverse artiesten rock-’n-roll, ska en soul uit de jaren vijftig en zestig. Het festival wordt gehouden van 3 juli tot en met 24 juli. Nog niet uitgerockt tegen die tijd? Dan is er donderdag 23 juli van 20.45 tot 21.30 uur op het Valkhof Festival te luisteren naar filosoof Carli Coenen. Zij zet een boom op over de teloorgang van rock-’n-roll en wat voor een gemis dit is voor ons leven. Voor de oude rockers vast geen nieuws.

Voor andere activiteiten van De Kaaij zie www.dekaaij.nl.

[Reageren op dit artikel? Neem contact op met de redactie via het contactformulier]
 

Social Media:

Laatste editie:

  • De Nijmeegse Stadskrant
  • Postbus 265, 6500 AG Nijmegen
  • tel: 024 - 388 85 07
  • redactie@denijmeegsestadskrant.nl