Laatste editie: Juli 2017 HomeJuli 2014 › Kort & Bondig

Kort & Bondig

Het Afrika Museum biedt deze zomer volop vermaak voor jong en wat minder jong. Tijdens de zomerkaravaan, gehouden van 23 juli tot en met 24 augustus, kunt u uw creatieve handen uit de mouwen steken. De aftrap van het zomerprogramma gebeurt met de workshop ‘Afrika flexibel’. In deze workshop maakt u kennis met de veelzijdigheid van het meest gebruikte recycleproduct in Afrika: rubber. Rubber uit afgedankte autobanden wel te verstaan. Daarvan maken ze in Afrika onder andere sieraden. Als u altijd zelf ‘asfaltkitsch’ hebt willen maken, weet u dus waar u zijn moet. Andere workshops die tijdens de zomerkaravaan plaatsvinden, zijn modderdoeken maken en dansen voor de voorouders. Uiteraard wordt er gedurende de gehele zomerkaravaan exotische muziek ten gehore gebracht. Geen tijd/behoefte/budget om op vakantie te gaan deze zomer? Een trip naar het Afrika Museum volstaat voor een vrolijke cultuurshock.

Kijk voor de volledige agenda op afrikamuseum.nl onder ‘Activiteiten’.

— &—

Wie maar geen genoeg krijgt van het grootste meerdaagse sportevenement ter wereld kan, daags na afloop ervan, zijn hart ophalen. Het Vierdaagse Orkest treedt namelijk op zaterdag 19 juli om 19.30 uur op in openluchttheater de Goffert. Hoewel de naam wellicht anders doet vermoeden heeft dit orkest, dat bijna dertig jaar geleden ontstond in het Land van Cuijk, meer op zijn repertoire dan hoempapa- of marsmuziek. Meer dan honderd muzikanten schotelen de bezoeker op 19 juli een evening of the proms voor met volop zang, dans en percussie. Onder leiding van dirigent Bart van Zutven uit Hernen, afgestudeerd als bassist aan het conservatorium en dirigent van enkele andere gerenommeerde harmonieorkesten, zet het Vierdaagse Orkest op 19 juli zijn beste beentje voor. Toegang is gratis.

Meer informatie op:vierdaagseorkest.nl

— &—

U maakt liever zelf muziek? Dan kunt u op zaterdag 6 en zondag 7 september helemaal losgaan tijdens het tiende Sambafestival Nijmegen. Op zaterdag geven gerenommeerde sambadocenten, overgevlogen vanuit de hele wereld, workshops over diverse sambatechnieken. U leert hoe u bijvoorbeeld uw caixa em cima-techniek kunt perfectioneren. Hebt u daar wat moeite mee, trek dan gewoon uw tamboerijn uit de kast voor de workshop tamborim. Tickets voor die dag zijn verkrijgbaar via de website van het festival.

Op zondag trekken verschillende percussiegroepen door het centrum van Nijmegen. Volgens de organisatie zijn er dit jaar meer sambabands dan ooit aanwezig, dus dat belooft een waar spektakel te worden!

Meer informatie en tickets op: sambafestivalnijmegen.nl

[Reageren op dit artikel? Neem contact op met de redactie via het contactformulier]
 

Social Media:

Laatste editie:

  • De Nijmeegse Stadskrant
  • Postbus 265, 6500 AG Nijmegen
  • tel: 024 - 388 85 07
  • redactie@denijmeegsestadskrant.nl