Laatste editie: Juli 2017 HomeMaart 2014 › Kort & Bondig

Kort & Bondig

Altijd al burgemeester willen worden? Dan is er nu een kans. De vierjarige ambtsperiode van de Nijmeegse Nachtburgemeester Doro Krol eindigt op 1 oktober. Tot 17 maart kunnen Nijmegenaren die haar willen opvolgen zich aanmelden. Vijf kandidaten die door de voorselectie komen, mogen daarna campagne voeren om zo veel mogelijk stemmen binnen te halen. De drie met de meeste stemmen gaan door naar de uiteindelijke verkiezing door een jury. Aanmelden kan op dorokrol@nachtburgemeester.nl.

— & —

In 2012 begon Poink in Arnhem met het tweemaandelijks organiseren van borrels voor lesbische en biseksuele vrouwen en nu heeft een aantal Nijmeegse vrouwen dit idee opgepakt voor onze stad. Deze eerste Nijmeegse borrel is op zondag 30 maart om 15.00 uur in café Mets. Volgens Poink is het leuke aan de borrels dat door de open sfeer altijd weer nieuwe vrouwen eropaf komen en dat vaak vrouwen alleen komen. Meer informatie is te vinden op www.poink.info. Daar is ook de link naar de Facebookpagina te vinden en staan tevens de andere activiteiten vermeld die Poink organiseert.

— & —

Werkvereniging Spade-ateliers bestaat dit jaar tien jaar en organiseert om die reden een kunstmanifestatie. Het atelierpand biedt onderdak aan 22 kunstenaars, vormgevers en aan kunst gerelateerde ondernemingen. Tijdens de open dagen zijn er presentaties, workshops en rondleidingen, want de betrokkenen gaan graag een dialoog aan met het publiek. Verder is er een kinderatelier met deskundige begeleiding. Scouting Jan van Hoof organiseert activiteiten in de tuin en scholieren van het Dominicus College zorgen voor hapjes en drankjes waarvan de opbrengst ten goede komt aan hun project in Nepal. De kunstmanifestatie vindt plaats op zaterdag 29 en zondag 30 maart in en rond het gebouw aan de Spadestraat 4.

— & —

De leukste dag van het jaar is 22 maart. Althans, dat beweren de organisatoren van het Plufest in de Paraplufabriek aan de Van Oldenbarneveltstraat 63a. Nu is het ook niet mis wat zij die dag weten te bieden. Acht bands, twee dj's, theateracts, akoestische rock-'n-roll, culinaire hoogstandjes, bingo; het kan niet op. Hoogtepunt vormt de rockband Black Bottle Riot. Kosten voor dit alles slechts 15 euro, kinderen tot twaalf jaar kunnen voor 2,50 euro mee. Meer informatie is te vinden op www.plufest.nl.

— & —

De Nijmeegse Stadskrant wordt geheel gemaakt door vrijwilligers en is dringend op zoek naar mensen die meehelpen met het werven van adverteerders en het onderhouden van contacten met hen. Vooral mensen die overdag tijd hebben, zijn welkom. Wie zich journalistiek wil ontplooien, is van harte welkom om de redactie te versterken. Ook voor stagiair(e)s zijn er mogelijkheden. Geïnteresseerd? Stuur dan een email met je telefoonnummer naar redactie@denijmeegsestadskrant.nl.
[Reageren op dit artikel? Neem contact op met de redactie via het contactformulier]
 

Social Media:

Laatste editie:

  • De Nijmeegse Stadskrant
  • Postbus 265, 6500 AG Nijmegen
  • tel: 024 - 388 85 07
  • redactie@denijmeegsestadskrant.nl