Laatste editie: Juli 2017 HomeDecember 2013 › Kort & Bondig

Kort & Bondig

Een trol in de stal? Vanaf 6 december is de kans groot dat u er een ziet. Althans, als u dan Museumpark Orientalis bezoekt. Een maand lang kunnen bezoekers zich vergapen aan unieke kerstkribben, verzameld door Elisabeth Houtzager (1907-2001), de voormalige directrice van het Centraal Museum. Haar omzwervingen over de hele wereld en haar bijzondere kijk op kunst resulteerden in een enorme verzameling exotische kerststallen die zij het park in 1988 schonk. Museumpark Orientalis heeft een selectie van deze unieke kerststallen per continent opgesteld. Van Tailand tot Noorwegen, van Peru tot Duitsland: heel de wereld is dit jaar in kerstuitvoering verenigd in Heilig Landstichting. Volwassenen 7,50 euro, kinderen 5 euro. Kinderen tot 4 jaar gratis.

— & —

Hohoho ... niet zo snel! 19 december om 19.00 uur is de Molenstraat het terrein van de Kerstman. En zijn hulptroepen. Tijdens de Santa Run zetten ze het op een lopen voor een goed doel. De Santa Run is een initiatief van 4U, het evenementenbureau van de HAN, en kent dit jaar zijn vierde editie. Eerder liepen de kerstmannen al voor Serious Request van ’FM en voor de Nijmeegse Voedselbank. Dit jaar is het goede doel Unicef, dat de komende twee jaar een internationale campagne voert tegen kindersterfte. Inschrijven kan tot 12 december. Kosten 12,50 euro, inclusief kerstmannenpak en gratis toegang tot de afterparty in Heidi’s skihut...

— & —

Kort nieuws: 21 december, op de kortste dag van het jaar, doet LUX samen met veertien andere Nederlandse filmtheaters mee met de Europese dag van de korte film. Voorstellingen vinden plaats om 12.00 uur en om 17.00 uur. Kosten 8,50 euro voor vijf korte films.

— & —

Dansend het nieuwe jaar inluiden? Cultuurspinnerij De Vasim is op 31 december the place to be. Voor het derde jaar op rij organiseert de Schoenfabriek in samenwerking met De Vasim het dansfeest FuifIn. Dj’s zijn onder anderen de plaatwerkers van Radio Barkas. Dit kleinste mobiele radiostation van Nederland verzorgt vintage muziek direct vanuit de laadbak van een ingekorte DDR Barkas (een soort Volkswagenbusje, maar dan anders). Dj Tony Terrific en dj Slowpoke mogen natuurlijk niet ontbreken. Ska en mambo, disco en rock-’nroll, indie en electro op één avond? Dat kan alleen maar in De Vasim. Dinsdag 31 december van 22.00 uur tot 05.00 uur. Kosten 25,00 euro.

[Reageren op dit artikel? Neem contact op met de redactie via het contactformulier]
 

Social Media:

Laatste editie:

  • De Nijmeegse Stadskrant
  • Postbus 265, 6500 AG Nijmegen
  • tel: 024 - 388 85 07
  • redactie@denijmeegsestadskrant.nl